Velmi dobrý začátek pro Repsol Hondu

Velmi dobrý začátek pro Repsol Hondu

Nejrychlejší dva časy úvodního testu královské kubatury v Malajsii patří jezdcům továrního týmu Hondy Casey Stonerovi a Danimu Pedrosovi. Jejich týmový kolega Andrea Dovizioso je zatím pátý.

Byli to znovu jezdci japonské značky motocyklů Honda, kteří udávali tempo testu královských prototypů. Australan Stoner byl dokonce jediným jezdcem, který jedno kolo okruhu v Sepangu zvládl pod hodnotu dvou minut a jedné sekundy (2´00,987s). Australan je samozřejmě velmi spokojený a dle jeho názoru, vše funguje tak, jak má.

„Dnes to bylo dobré. Od začátku jsem se cítil s motocyklem mnohem pohodlněji,“ řekl Casey Stoner. „Podařilo se nám zapracovat na nastavení, ale stále ještě pokračujeme ve vyhodnocování podvozků, abychom na obou nalezli jejich silné a slabé stránky. Je těžké si vybrat, protože bez ohledu na nastavení, zdá se oba dokážou zajet podobné časy na kolo.“

Druhým nejlepším časem dne se prezentoval Dani Pedrosa. Španěl zajel svůj nejlepší čas ve třiačtyřicátém kole z celkového počtu šestačtyřiceti, které si v dnešním testu připsal na konto. Na Stonera ztratil tři desetiny a jen potvrdil vysoký potenciál tovární skupiny Hondy. Pedrosa také pokročil v léčbě zranění ramene a je v mnohem lepší kondici než při první návštěvě Sepangu.

„Dnes jsme zvládli velkou část testovacího programu, což je jenom dobře, protože zítra to vypadá na nějaký déšť,“ uvedl Dani Pedrosa. „Dopoledne jsme se zaměřili na různé elektronické mapy, abychom zlepšili nájezd a výjezd ze zatáček a odpoledne jsme pak pracovali na různých modifikacích nastavení podvozku, abychom zlepšili stabilitu při brzdění. Teplota povrchu dráhy dnes byla velmi vysoká, dráha byla celkem kluzká, ale dařilo se nám a zítra se zaměříme na menší detaily.“

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - Test Sepang 2011

Dnes to byl Jorge Lorenzo a Colin Edwards, jenž dokázali oddělit třetího jezdce Repsol Hondy Andrea Doviziosa od jeho týmových kolegů. Přesto je Ital s úvodním dnem testu spokojený. V úterý se zaměřil na testování zlepšení u spojky, elektroniky a brzdění motorem. Jeho čas 2´01,747 sekundy byl pátým nejlepším časem dne.

„Jsem opravdu velmi spokojen, jakým způsobem jsme zahájili druhý test,“ řekl Andrea Dovizioso. „Technici Hondy odvedli velmi dobrou práci na elektronickém systému brzdění motorem s cílem zlepšit kontakt se zadní části motorky, protože musím přiznat, že to byl loni náš hlavní problém a kvůli tomu jsme nedokázali pokročit takovým způsobem, jak se nám to podařilo právě dnes.“

„Na rozdíl od prvního testu se nám podařilo omezit vibrace a zlepšit stabilitu zadní části, takže jsem velmi spokojený. Od začátku jsme byli rychlí a i když jsme dnes opravdu nevyhledávali nejrychlejší časy, testovali jsme tři druhy směsí pneumatik a na všech jsme měli tu správnou rychlost,“ řekl závěrem Ital Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud