Vermeulen po sezoně možná opustí Suzuki

Chce pravidelně bojovat o pódium.

Zatímco Loris Capirossi se nedávno nechal slyšet, že by rád jezdil v továrním týmu Suzuki i v příští sezoně, jeho týmový kolega Chris Vermeulen, který za tuto stáj závodí takřka po celou svou kariéru v MotoGP, nevyloučil, že pro příští sezonu změní své působiště.

Australan by chtěl zůstat věrný japonskému výrobci i nadále, ale prioritou je pro něho jeho kariéra a pokud mu Suzuki nebude moci nabídnout konkurenceshopný motocykl, tým opustí. "Suzuki mi dalo příležitost vstoupit do MotoGP. Přišel jsem jako tovární jezdec," připomněl Vermeulen. "Zažil jsem v týmu velmi dobré časy i některé špatné, ale mým cílem je stát se mistrem světa."

K tomu Australan samozřejmě chce stroj, který by mu jeho sen umožnil. "Příští rok to může být Suzuki nebo jiný výrobce. Ještě jsem se nerozhodl. Chci vyhrávat závody," upozorňuje. "V minulosti jezdci zůstávali příliš dlouho na strojích, které nebyly nejlepší. A to musím pro příští rok zvážit. Nemůžu si dovolit.. No, zkrátka, z mého pohledu, nechci zažít další takový rok, jako je ten letošní. Chci bojovat každý víkend o pódium, ne o předposlední řadu."

Mistr světa supersportů z roku 2003 a vicemistr superbiků z roku 2005 přesto věří, že ještě do konce sezony udělá Suzuki výraznější krok vpřed. "Jsem frustrován z toho, že zatím došlo na našem motocyklu jen k velmi malým změnám. Doufal jsem v mnohem víc. Zatím jsme nedokázali vytěžit maximum z toho, že letos figuruje v MotoGP jediný dodavatel pneumatik," připomněl.

"Náš hlavní japonský šéf Šiniči Sahara, kterého velmi respektuji, byl před svým povýšením šéfem na závodní trati. Nyní má vysokou funkci v továrně. Pracuje velmi tvrdě, ale už jsme se delší dobu nesetkali. Teď přijede do Brna a doufám, že přijde s řadou dobrých věcí na vyzkoušení," věří Vermeulen.

Australan závodí v MotoGP od roku 2005, kdy se dvakrát svezl v týmu Camel Honda. Od roku 2006 jezdí v týmu Rizla Suzuki. Dosud absolvoval 65 závodů, z nichž jeden vyhrál (Francie 2007) a sedmkrát se umístil na pódiu. Celkově skončil nejlépe šestý v roce 2007. Letos je v šampionátu zatím na devátém místě a na první pódium stále čeká.

Doporučujeme

Články odjinud