Vermeulenovi mokrá trať sedí, v Sepangu dojel šestý

Capirossi byl naopak ze změny podmínek zklamán.

Chris Vermeulen z týmu Rizla Suzuki opět potvrdil, že na mokru se mu daří. Při Velké ceně Malajsie se ze čtrnáctého místa na startu posunul až na šesté v cíli. Také Loris Capirossi se vešel do první desítky, ale oproti umístění v kvalifikaci si pohoršil. Dojel devátý. Oba jezdci se mohli umístit výše, kdyby na začátku neztráceli díky potížím s přilnavostí na levé straně pneumatik. 

Vermeulen chtěl ještě zkusit atakovat pátého Haydena, ale na osychající trati začal opět ztrácet. "V prvních čtyřech až pěti kolech jsem se opravdu trápil s pneumatikami, především v levotočivých zatáčkách, ale potom jsem se dostal do rytmu. Motorka pracovala dobře až do chvíle, než začala trať osychat," vysvětloval Australan. "Od té doby bylo velmi obtížné projíždět zatáčky. Ale náročné to bylo určitě pro všechny. Myslím, že jsme dnes byli rychlí, mechanici odvedli fantastickou práci. Byli jsme tu konkurenceschopní, aniž bychom tu testovali na mokru."

Capirossimu se podařil start. Po prvních dvou zatáčkách se dokonce objevil na druhém místě, ale postupně se díky špatné přilnavosti začal propadat. Rytmus našel až ve druhé polovině závodu. "Jsem zklamán. Tým o tomto víkendu odvedl dobrou práci a mysleli jsme, že zajedeme dobrý závod. Ale pak nám zapršelo. Nastavení na mokro bylo docela dobré, ale v prvních deseti kolech jsem se trápil, měl jsem potíže s levou stranou pneumatik," upozorňoval Ital. "Klesl jsem až na třinácté místo a pak jsem předjel tři nebo čtyři lidi a dojel devátý. Výsledek není moc dobrý. Nebyli jsme spokojeni s podmínkami, ale občas se něco takového stává."

Šéf týmu Paul Denning byl ze změny podmínek zklamán. Capirossimu déšť spíše uškodil, naopak Vermeulenovi určitě pomohl. "Loris je zničený z výsledku, ale bojoval až do konce. Pořád je tu velmi těsný boj o sedmé místo v šampionátu, ve kterém jsou zapojeni oba naši jezdci. Uděláme maximum, aby se tam umístil jeden z nich," slibuje manažer.

Doporučujeme

Články odjinud