Většina jezdců tříd Moto2 a Moto3 bude testovat ve Valencii

Většina jezdců tříd Moto2 a Moto3 bude testovat ve Valencii

Minulý týden absolvovaly své první oficiální testy jezdci královské kubatury. Zítra se dočkají i závodníci slabších tříd.

Okruh nedaleko španělské Valencie bude od 10. do 12. února (včetně) dějištěm oficiálních testů třídy Moto2 a Moto3. Testovacího programu se zúčastní většina letošních jezdců.

Některé týmy už během minulého týdne navštívili ještě jižněji položený okruh ve Španělsku – Almerii. Zúčastněné v Almerii trápil vítr a na tamní poměry chladné počasí.

Do Valencie by mělo přijet třicet jezdců prostřední kubatury. Mezi nimi budou například Esteve Rabat (loňský šampion této třídy) a jeho nový týmový kolega – Alex Márquez, který po zisku titulu v Moto3 přechází do vyšší kategorie a bude pokračovat v adaptování se na nový stroj.

Dalším z nováčků na trati ve Valencii bude Márquezovův bývalý kolega z týmu Estrella Galicia – Alex Rins, který se připojil do týmu Paginas Amarillas HP 40, kde bude týmovým kolegou Luise Saloma.

V novém týmu se představí zkušený Fin Mika Kallio (loňský vicemistr Moto2). Kallio je od letošního roku závodníkem týmu Italtrans Racing. Z dalších známých jezdců budou přítomni například Simone Corsi (který loni vynechal konec sezóny kvůli zranění předloktí), dále Thomas Lüthi, Dominique Aegerter, Johann Zarco, Xavier Simeon…

V Moto3 je očekáváno 32 závodníků. V týmu Mapfre Mahindra Aspar se objeví Juanfran Guevara, Francesco Bagnaia a nováček Jorge Martín. S novými jezdci do Valencie přijede tým Estrella Galicia 0.0 – jejich motocykl osedlá mladý Francouz Fabio Quartararo a Španěl Jorge Navarro. Představí se i přejmenovaný tým Leopard Racing, jehož jezdci jsou Efren Vazquez, Danny Kent a Hiroki Ono.

S novými kolegy v týmu Red Bull KTM Ajo – Bradem Binderem a Miguelem Oliveirou – si ve Valencii zajezdí Karel Hanika. Mezi dalšími účastníky budou například i Romano Fenati, Enea Bastianini a Niklas Ajo.

Po všechny tři dny se testuje vždy od 10:00 do 17:00 hodin.

Doporučujeme

Články odjinud