Výborný začátek pro Karla Abrahama

Výborný začátek pro Karla Abrahama

V kombinaci časů z úvodních dvou tréninků na Velkou cenu Velké Británie obsadil Karel Abraham jedenácté místo, ale v odpoledních jízdách na mokré dráze Silverstonu figuroval český jezdec na osmé pozici.

Abraham pokračuje ve velmi dobrých výkonech a i když mu ne vše vycházelo tak, jak by si možná představoval, pozice na výsledkové listině úvodního dne příprav na šestý podnik sezony nevypadá vůbec špatně.

Samozřejmě, jedná se o první tréninky, ale porazit v časech na kolo Valentina Rossiho, to se určitě cení, když je navíc jezdcem motocyklu od stejného výrobce, jaký má jezdec brněnského týmu Cardion AB Motoracing.

V prvním tréninku dnes všichni jezdci zajeli nejlepší časy dne, protože odpoledne pršelo a k žádnému zlepšení samozřejmě nedošlo. Abraham byl s časem 2´06,774 sekundy jedenáctý na suchém povrchu, 3,026 sekundy za Stonerem. Odpoledne pak s časem 2´19,009 sekundy osmý nejrychlejší a ztrátou 3,343 sekundy na Australa.

„Dnes to bylo dobré. Jen je škoda, že začalo pršet, protože jsme chtěli udělat několik změn na nastavení,“ řekl Karel Abraham, který dnes zajel kolo rychleji než Valentino Rossi, Hiroši Aojama, Toni Elías, Loris Capirossi a Colin Edwards. „Samozřejmě, že mě to těší, ale ještě to nic neznamená,“ dodal.

Doporučujeme

Články odjinud