Vyhrávat s Ducati bude pro Rossiho těžší

Vyhrávat s Ducati bude pro Rossiho těžší

Podle Casey Stonera to bude mít v nadcházející sezoně Valentino Rossi mnohem těžší než v roce 2004, kdy přestoupil od tovární stáje Hondy k Yamaze a hned první závod sezony v Jihoafrické republice vyhrál.

Tyto časy jsou nenávratně pryč, protože současná úroveň královské kubatury MotoGP je vysoce konkurenceschopná a něco takového se podaří jen stěží zopakovat. To jsou slova Casey Stonera, který je stejně jako jeho soupeři neustále bombardován otázkami typu, jak si italský šampion poradí s novou výzvou.

„Nevěřím, že bude vítězit ve stejném rozsahu jako naposledy, když přestoupil k Yamaze,“ uvedl Casey Stoner, jenž právě letos udělal ve své kariéře zásadní změnu přechodem od Ducati k japonské Hondě. „Není tu tolik let, co si lidé mohli říct, že konkurence je o hodně vyšší jak je tomu dnes a v této chvíli jediná chyba znamená konec hry.“

Když Casey Stoner přišel koncem roku 2006 k Ducati nikdo netušil, že první ročník éry osmistovek vyhraje rozdílem sto dvaceti pěti bodů před druhým Danim Pedrosou. Od té doby to byl on, kdo jako jediný dokázal zkrotit divokou Ducati, ale v letošním roce už mnohem častěji bojoval s problémy. Z toho důvodu je možná tím nejpovolanějším, který dokáže odhadnout, co jeho nástupce v sedle Desmosedici čeká.

Pokud byl začátkem listopadu první oficiální test na novou sezonu sledován s velkým očekáváním, tak první únorový test v Sepangu na tom nebude jinak. Otázkou ale stále zůstává zdravotní stav italského šampiona, protože termín prvního testu v Malajsii je o něco dříve než stanovená doba rekonvalescence po operaci ramene.

Doporučujeme

Články odjinud