Výměna u týmu Speed Master: Rolfo místo Pasiniho

Výměna u týmu Speed Master: Rolfo místo Pasiniho

Tým Speed Master oznámil, že dosavadního jezdce MotoGP Mattiu Pasiniho nahradí od japonské Grand Prix až do konce sezóny jiný Ital, dvaatřicetiletý Roberto Rolfo.

Pro závěr sezóny 2012 Mistrovství světa silničních motocyklů bude Aprilia ART poskytnuta Roberto Rolfovi, závodníkovi, který v roce 2005 s týmem D'Antin Ducati debutoval v královské kategorii MotoGP. S nekonkurenceschopným, rok starým prototypem Ducati a pneumatikami Dunlop ovšem nebyl schopen potvrdit své kvality a navázat na úspěchy z let 2001 až 2003 ze čtvrtlitrové kubatury. V roce 2006 přechází rodák z Turína do série WSBK. V posledních dvou letech se Roberto prezentuje opět v šampionátu MotoGP, tentokrát v kategorii Moto2. Ani ne před měsícem odešel Rolfo ze služeb týmu Technomag-CIP. Nyní se bude snažit se strojem specifikace CRT čelit nové výzvě a prokázat své odhodlání bojovat.

Roberto Rolfo:
„Jsem skutečně šťastný, že jsem s týmem Speed Master dosáhl této dohody a budu v jejich barvách závodit v Motegi, Sepangu, Phillip Islandu a nakonec i ve Valencii. Je úžasné být zase mezi špičkou, s tak silným motocyklem a na okruzích, které patří mezi mé oblíbené, kde se cítím skutečně dobře. Děkuji týmu za tuto příležitost, kterou bych rád co nejlépe využil a dokázal, že moje touha závodit je stejně tak veliká jako touha dosáhnout dobrých výsledků."
(z tiskové zprávy týmu Speed Master)

Doporučujeme

Články odjinud