Wilairot je stále na jednotce intenzivní péče

Wilairot je stále na jednotce intenzivní péče

Thajský závodník měl v pondělí ráno vážnou dopravní nehodu, teď leží v nemocnici v Bangkoku a jeho stav je dle místních lékařů povzbudivý.

Wilairota přivezli do nemocnice Bumrungrad v Bangkoku po motocyklové nehodě, která se stala ve tři hodiny ráno místního času. Bezprostředně po nehodě byl Wilairot v bezvědomí převezen s otokem mozku na jednotku intenzivní péče. Dnes už místní sdělovací prostředky hovořily o zlepšení jeho zdravotního stavu, což je v případě mladého jezdce povzbudivá zpráva.

Šéf týmu Thai Honda PTT Singa SAG Eduardo Perales přiletěl v úterý do Bangkoku, aby zjistil zdravotní stav svého jezdce a nabídl mu podporu a pomoc. Thajský jezdec je na nemocničním pokoji se svou matkou Ari Wilairot. Mimo poranění hlavy má otok oka, ale vnímá, co se kolem něho děje, i když zatím nemůže mluvit, protože je napojen na dýchací přístroj.

Na jednotce intenzivní péče Wilairot zůstane až do doby, kdy dokáže sám dýchat a pak zahájí šestitýdenní rehabilitaci. Jezdec kubatury Moto2 přijel do rodného Thajska na pohřeb svého otce, který zemřel po dlouhé, těžké nemoci pátého prosince. Pohřeb jeho otce byl zatím odložen s nadějí, že se ho Ratthapark bude schopen zúčastnit.

Doporučujeme

Články odjinud