Wrooom 2011 s Alonsem a Rossim

Wrooom 2011 s Alonsem a Rossim

Perla italských Dolomitů Madonna di Campiglio ve dnech desátého až patnáctého ledna opět přivítá akci týmů Ducati MotoGP a Ferrari F1 nazvanou Wrooom 2011 (video).

Každým rokem se lyžařské středisko v severní Itálii stane místem prezentace dvojice domácích týmů, které patří ke špičce v každé ze svých motoristických disciplín. Ducati má svůj tým v motocyklovém šampionátu prototypů a Ferrari je samozřejmě ikonou seriálu formule 1.

Tentokrát bude polovina ledna skutečně velmi zajímavá pro všechny, kteří fandí závodění, protože na jednom místě se setkají takové hvězdy jako dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso (narozen 29.7.1981, Španělsko) a devítinásobný šampion mistrovství silničních motocyklů Valentino Rossi (narozen 16.2.1979, Itálie).

Oba tito jezdci jsou velmi soutěživí a di Campiglio takový náboj už dlouho nepamatuje. Šéf týmu Ducati MotoGP Vittoriano Guareschi v rozhovoru pro Corriere dello Sport uvedl, že pro tuto událost bude Valentino Rossi v pořádku a připraven si se Španělem zazávodit.

Nicméně to nebude na zasněžených svazích místních sjezdovek, protože to je pro Italovo rameno příliš riskantní, ale motokáry a speciály Fiat Panda 4x4, to už je jiná a ledová dráha se tak stane místem, kde oba jezdci změří své síly.

Když Rossi testoval Ferrari F1, Alonso na jeho adresu poznamenal, že by ve formuli 1 mohl závod dokončit pátý nebo dokonce usilovat o stupně vítězů a přitom dodal: „To samé bych zvládl já na motorce, pokud bych měl dostatečný prostor k tréninku.“

Rossi na to odpověděl návrhem duelu muže proti muži ve třech kategoriích – F1, MotoGP a WRC. Tak se mělo rozhodnout, kdo je z nich nejrychlejší. K tomu ale nikdy nedošlo, takže první vzájemný duel bude skutečně až nyní začátkem ledna, což vzbuzuje nebývale velký zájem novinářů a fanoušků z celého světa.

Samozřejmě nejen to je středem zájmu akce pod názvem Wrooom 2011, protože právě tam spatří světlo světa barevná kombinace továrních motocyklů Ducati GP11 pro nadcházející sezonu a Valentino Rossi tam bude poprvé poskytovat rozhovory, jako jezdec italské značky.

Video - Wrooom 2010.

 

Doporučujeme

Články odjinud