Yamaha přiveze do Brna svůj litrový prototyp

Yamaha přiveze do Brna svůj litrový prototyp

Závodní víkend v Brně je pro oba jezdce Yamahy ideálním místem pro návrat z dovolené. Lorenzo je odhodlán snížit náskok Stonera, Spies chce atakovat pátého Rossiho a na pondělí plánují test litrové Yamahy.

Jorge Lorenzo loni závod v Brně vyhrál, takže má určité předpoklady k tomu, aby tento výkon úspěšně zopakoval. Naposledy Španěl prohrál souboj se Stonerem, takže teď na jezdce tovární Hondy a zároveň lídra šampionátu ztrácí rovných dvacet bodů.

„Po delší přestávce jedeme do Brna plni energie a připraveni bojovat, abychom snížili náskok Caseyho,“ řekl Jorge Lorenzo, úřadující šampion královské kubatury. „Je to dráha, kterou mám rád a kde jsem také loni vyhrál. Doufám, že druhou polovinu sezony dokážeme zahájit umístěním na stupních vítězů.“

Je vidět, že má Lorenzo v Brně velkou chuť si Stonera podat a vrátit mu porážku z Laguny, ale zároveň už se nemůže dočkat až si v pondělí vyzkouší jízdu s litrovou Yamahou. Na rozdíl od jezdců Ducati Valentina Rossiho a Nicky Hayden plus Casey Stonera z Hondy, jezdci Yamahy zatím prototyp s 1000ccm motorem nikdy netestovali. „Po závodu budeme jeden den testovat 1000ccm Yamahu a na to se už opravdu těším,“ dodal Lorenzo.

Ben Spies je po deseti kolech sezony šestý, deset bodů za Valentinem Rossim. Ztráta na jezdce Ducati není tak velká a to zejména pokud přihlédneme k jeho úspěšnému tažení z posledních čtyř Grand Prix. Američan je na nejlepší cestě italského šampiona dostihnout, ale už si nemůže dovolit udělat další chybu, protože co se týče výsledkové konzistence, tak v tom je rozhodně lepší Rossi.

„Být doma s rodinou a přáteli v Texasu nemělo chybu a já si od závodění trošku odpočinul,“ řekl Ben Spies, který po zisku titulu v seriálu WSB loni přestoupil do MotoGP k týmu Tech 3. „Teď už se těším zpátky na motorku a zejména do Brna, kde mi dráha sedí a užívám si to tam. V mistrovství Superbiků se mi tam dařilo a loni jsem tak také předvedl slušný potenciál. Téměř se mi podařilo zajet na pole position a myslím, že bych i dokázal bojovat o umístění na stupních vítězů, kdyby hned na začátku závodu nebyl problém s předkem motorky.“

Doporučujeme

Články odjinud