Yamaha už zahájila jednání ohledně Rossiho budoucnosti

V průběhu uplynulé sezony se hodně spekulovalo o tom, kde bude italský šampion Valentino Rossi závodit až mu koncem roku 2010 vyprší smlouva u Yamahy. Některé zprávy hovořily o tom, že snad přestoupí k Ducati pokud Yamaha bude nadále trvat na spolupráci s Jorge Lorenzem, jiné zase naznačily, že Rossi s motorkami skončí na dobro a stejně jako pilot formule 1 Räikkonën odejde k rallye.

O tom jak to vše dopadne možná neví ani samotný Rossi, i když v poslední době několikrát vyjádřil svou lásku k závodění na dvou kolech, které ho stále baví a jak uvedl, zatím nemá v plánu svou kariéru ukončit. Jenže ani on zatím nic nepotvrdil a termín, který si pro takový druh rozhodnutí stanovil je polovina roku 2010.

Už nyní Yamaha potvrdila začátek jednání s Valentinem Rossim ohledně jeho další budoucnosti a šéf jejich závodního oddělení Lin Jarvis pro Motorcycle News uvedl, že pokud bude Rossi ještě závodit po roce 2010, tak věří, že to bude v jejich týmu a na jejich prototypovém motocyklu japonské značky Yamaha.

„Samozřejmě vynaložím veškeré úsilí, abych zajistil, že zůstane u Yamahy,“ řekl Lin Jarvis. „Ohledně budoucnosti jsme již začali hovořit, takže tento proces už započal. Víme, že je trh volný a všichni čtyři nejlepší jezdci šampionátu budou v příštím roce k dispozici, ale mám naději, že Valentino s Yamahou zůstane do konce své kariéry.“

Rok 2012 bude začátkem nové éry v královské kubatuře, kde dojde ke změně obsahu pohonných jednotek závodních prototypů ze současných 800ccm na 1000ccm a to může pro Rossiho představovat novou výzvu a moment, který může sehrát důležitou roli v jeho rozhodování.

Doporučujeme

Články odjinud