Yamaha zatím nenachází vhodné vylepšení

Yamaha zatím nenachází vhodné vylepšení

Yamaha zatím stále hledá cestu, jak vylepšit svůj letošní motocykl, ale nedaří se jim to. Další šance na vylepšení bude až při testech v Brně.

Valentino Rossi je sice v aktuálním pořadí šampionátu na druhém místě, čtyřikrát během letošního roku vystoupil na podium, Maverick Viňales je v šampionátu třetí a na stupně vítězů se dostal jednou, nicméně ani jeden z těchto jezdců letos (zatím) nezvítězil. O zatím poslední vítězství tovární Yamahy se zasloužil Valentino Rossi před rokem v Assenu. Viňalesovo poslední vítězství je ještě trochu starší. Naposledy vystoupil na nejvyšší stupínek ve Francii loňského roku.

Jezdci tovární Yamahy se potýkají s nedostatkem rychlosti a mají potíže i s přilnavostí zadního kola. Tyto problémy se Yamaha snažila řešit během testů v Barceloně minulý týden, a ačkoliv měli několik nápadů, které by mohly dopomoci ke zrychlení, problémy se nepodařilo vyřešit.

Další šanci na zlepšení bude mít Yamaha v srpnu v Brně, kdy se v pondělí po závodě bude konat další oficiální test. Yamaha má ještě další nápady na zlepšení, které se chystá testovat právě v Brně. Do té doby, budou jezdci muset, jak Valentino Rossi říká, závodit na stávajícím motocyklu.

Zdroj: motorsport.com, foto: Yamaha

Doporučujeme

Články odjinud