Z tréninků musíme vytěžit maximum, říká Dani Pedrosa

Z tréninků musíme vytěžit maximum, říká Dani Pedrosa

Jezdci tovární Hondy odjíždí do Aragónska s cílem navázat na loňský premiérový ročník, kde Dani Pedrosa obsadil druhé místo a Casey Stoner závod vyhrál, ale to ještě v barvách Ducati.

Poslední závod na pobřeží Jadranu stál Casey Stonera spoustu sil a volný víkend využil k odpočinku, který nutně potřeboval. „Stačil jsem si odpočinout po hodně těžkém závodu v Misanu, kde jsem byl totálně unavený. Hektický rozvrh, který jsme absolvovali mě kompletně vyčerpal a já už neměl žádnou energii,“ uvedl Casey Stoner, který v GP San Marina skončil třetí.

„Aragón je dobrá dráha, ale není jedna z mých nejoblíbenějších a mám pocit, že bych tam mohl být o trošku rychlejší. Loni jsme tam zajeli dobře, ale zejména díky tomu, že se nám podařilo zásadně pokročit s nastavením. Letos tam přijedeme s naprosto jiným motocyklem, takže první trénink bude hodně o učení, správně nastavit převodovku a plno dalších věcí,“ dodal Australan.

V Aragónsku loni obsadil Dani Pedrosa druhé místo, takže Honda má na okruhu z konstrukční dílny Hermanna Tilkeho určitě na to, aby bojovala o ty nejvyšší příčky. „Na loňský závod GP Aragónska mám hezké vzpomínky, podařil se nám start a zajeli tam dobrý závod,“ uvedl Dani Pedrosa. „Tento týden jsem si odpočinul, získal na síle a teď už se těším na závod.“

„Je to senzační okruh a velmi technický, jenž kombinuje rychlé a zároveň pomalé zatáčky s místy, kde jedete naslepo a potřebujete získat orientační body mimo dráhu. Potřebujeme pro tuto dráhu velmi dobře nastavit motocykl a proto musíme z tréninků vytěžit maximum,“ pokračoval Španěl, který se už těší až bude závodit před domácím publikem, protože v Katalánsku naposledy chyběl kvůli zranění.

Andrea Dovizioso má v plánu získat nějaké body na druhého Lorenza, ale přitom si musí dávat pozor na čtvrtého Pedrosu, který teď na Itala ztrácí pětatřicet bodů. Loni Dovizioso závod nedokončil, protože spadl v posledním kole při souboji s Benem Spiesem o páté místo. „Klíčovou vlastností okruhu jsou oblasti brzdění z převýšení a je tak trošku podobný dráze v Istanbulu, co se týče zatáček a změn směru. Není tak rychlý, ale závodím tam rád,“ řekl Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud