Začátek sezony není pro Espargara ten nejlepší

Španěl v úvodních dvou závodech sezony pokaždé spadl a jen díky tomu, že v Jerezu dojelo do cíle celkem patnáct jezdců, získal tam i přes ztrátu několika kol zatím jediný bod.

U Pramac Racingu jel loni Aleix Espargaró ve čtyřech závodech, kde nahradil jak Mika Kallia, který v té době zaskakoval u továrního týmu výrobce z Boloně, tak později zraněného italského závodníka Ducati Niccolo Canepu.

Dvě jedenáctá místa, která tehdy získal byla pro jezdce z minimem zkušeností na prototypu MotoGP velmi dobrým výkonem, který mu nakonec zajistil místo u Pramacu a letos s ním absolvuje svoji první kompletní sezonu v MotoGP.

Španělův týmový kolega Mika Kallio je nyní s devíti body na dvanáctém místě a Espargaró už potřebuje výrazněji zabodovat.

„Cítí teď určitý tlak, aby zajel dobrý výsledek, ale Aleix je správný chlap a pokaždé spolu mluvíme, zda můžeme něco udělat, aby se současná situace zlepšila a on se uvolnil,“ řekl pro motogp.com technický ředitel Pramacu, Sterlacchini. „Máme osmnáct závodů, takže konec sezony je ještě daleko.“

Všichni u satelitní Ducati se snaží vyjít Espargaróvi maximálně vstříc. Dobrý výsledek je v jeho případě důležitý, protože pokud se nedostaví včas, může pak přemíra motivace znamenat jen další chyby, což se loni stalo právě Canepovi.

Doporučujeme

Články odjinud