Zarco je s výsledky testu ve Valencii spokojený

Zarco je s výsledky testu ve Valencii spokojený

Johann Zarco patří mezi trojici jezdců týmu Came IodaRacing. Danilo Petrucci a Lukáš Pešek startují v MotoGP, zatím co Zarco sedlá motocykl třídy Moto2.

Poslední den testů ve Valencii provázelo pohodové jarní počasí, které jezdce vyzívalo, aby si své časy na trati ještě vylepšili. Všechno nebylo jen dobré. Během dne spolu kolidovali Thomas Lüthi a Ratthapark Wilairot. Nehoda se neobešla bez zranění. Thomas Lüthi ještě odpoledne odletěl domů, kde měl ještě v noci podstoupit operaci levého ramene. Wilairot utrpěl lehký otřes mozku.

Johann Zarco skončil tento test na 10. místo s časem 1'35 0,399, když na nejrychlejšího Espargara ztratil 0,822s. Iodaracing Team a francouzský jezdec pokračovali v práci na nastavení motocyklu Suter. Zarco odkroužil 78 kol, což je skoro 200 kol během tří dnů. Bylo vidět, že se tým nepotýkal s problémy a neustále se zlepšovali. Jezdec se na motocyklu cítil dobře a hlavně dokázal udržet dobré tempo během dlouhých jízd.

Johann Zarco

„S dosaženými výsledky jsem spokojený. S mým novým týmem jsme udělali na motocyklu Suter hodně práce.  Pro všechny to bylo něco nového a tak jsme postupovali krok za krokem, bez toho, abychom se zaměřovali na čas na kolo. Nakonec můžeme být spokojeni i s časem, což znamenalo i zlepšení, oproti testu v listopadu. Důležité hlavně bylo, zvyknout si znovu na motocykl. Spokojený jsem i z jízd na delší vzdálenost, kdy jsem měl velmi konzistentní tempo. Víme, že se můžeme stále zlepšovat a hodně se těšíme na pokračování naší práce v Jerezu příští týden.“

Doporučujeme

Články odjinud