Zarco přestupuje do MotoGP k týmu Tech 3

Zarco přestupuje do MotoGP k týmu Tech 3

Úřadující šampion prostřední kubatury – Johann Zarco – získal pro příští rok místo v MotoGP. Bude jezdcem Tech 3.

Již dříve bylo oznámeno, že z týmu Monster Yamaha Tech 3 na konci letošní sezóny odejdou oba dosavadní jezdci – Pol Espargaro a Bradley Smith, kteří oba zamíří ke KTM. Již je známo i to, že novým jezdcem týmu Monster Yamaha Tech 3 bude Jonas Folger, který aktuálně závodí v Moto2. A nyní bylo oznámeno, že Folgerovým týmovým kolegou bude Francouz Johann Zarco – úřadující šampion kategorie Moto2.

Zarco je aktuálním vedoucím jezdcem šampionátu Moto2 a má tak dobře nakročeno k obhajobě titulu. Ať už ovšem šampionát dopadne jakkoliv, jisté je, že Zarco již v roce 2017 v Moto2 pokračovat nebude. Francouz bude příští rok již sedlat Yamahu YZR-M1 francouzského týmu Tech 3. Tento stroj si jezdec poprvé ozkouší při posezónním testu ve Valencii, který se uskuteční v listopadu.

Zarco má s týmem Tech 3 smlouvu na rok 2017 s opcí na následující sezónu.

„Netřeba ani říkat, že jsem velmi rád, že přestupuji do MotoGP s týmem Tech 3 a jsem si jistý, že s nimi budu mít dobré vztahy,“ prohlásil Zarco. „Tým má za sebou dlouhý a pevný vztah s Yamahou a také ukázali, že si dovedou dobře poradit v každé situaci a také mají každoročně konkurenceschopný stroj. To mě uspokojuje a dává mi to speciální motivaci pro moje cíle v roce 2017. To, že bude francouzský šampion jezdit s francouzským týmem, se jevilo jako logický krok a nakonec se tak i stane. Budu dělat maximum a věřím, že v MotoGP vybojuji dobré výsledky,“ uzavírá Francouz.

Doporučujeme

Články odjinud