Zatím nejlepší kvalifikace pro Colina Edwardse

Zatím nejlepší kvalifikace pro Colina Edwardse

Oba jezdci týmu Monster Yamaha Tech 3 jen nedávno bojovali se zraněním klíční kosti, ale to jim zdá se nepůsobí velké problémy, protože do závodu italské Grand Prix odstartuje Edwards z druhé a Crutchlow z třetí řady.

Američan už dopoledne pátým časem předvedl, že v Mugellu umí zajet a v kvalifikaci to nakonec potvrdil šestým časem, letos zatím nejlepším kvalifikačním výsledkem. Bude samozřejmě záležet na počasí, ale Američan i navzdory problémům s bolestí žeber, dokáže podávat velmi dobré výkony a pro nedělní závod s ním jeho soupeři musí počítat.

„Je to můj nejlepší kvalifikační výsledek sezony a jsem s tím velmi spokojený,“ řekl Colin Edwards. „Začátek kvalifikace byl skutečně složitý, protože jsme všichni vyjeli na hladkých pneumatikách, ale na dráze byla místa, která byla stále vlhká. Mozek vám říká, že prší, ale vy za to vezmete na hladkých pneumatikách a to je trošku o nervy. Postupně jsem si vybudoval potřebnou rychlost a dráha velmi rychle osychala.“

„Klobouk dolů před mým týmem, protože jsme změnili nastavení zadní části na suchý povrch a díky tomu jsem získal větší jistotu. Nemyslím, že mi to dává rozhodující výhodu, ale mám teď s motocyklem mnohem lepší kontakt, takže se těším na zítřejší pořádný závod,“ řekl Colin Edwards.

Cal Crutchlow je v Mugellu skutečným nováčkem, protože tam nikdy předtím nejezdil a jeho úkolem byla a je co nejrychlejší adaptace. Tím, že se kvalifikoval sedmý jen dokázal, že je v tomto směru opravdu velmi talentovaným jezdcem a žádanou posilou týmu Monster Yamaha Tech 3.

„Dopoledne jsme o hodně zlepšili kontakt s předkem motocyklu a odpoledne jsem pak jezdil časy o sekundu rychlejší,“ řekl Cal Crutchlow. „Změny, které jsme uskutečnili mi daly mnohem větší jistotu, ale při nájezdu a ve středu zatáček se stále cítím na hraně. To nám trošku dělá starosti, ale ještě večer musíme analyzovat data a přijít s plánem, jak to pro závod zlepšit.“

Doporučujeme

Články odjinud