Zatím nejlepší kvalifikace v podání Karla Abrahama

Zatím nejlepší kvalifikace v podání Karla Abrahama

Mezi jezdci královské MotoGP dnes český jezdec týmu Cardion AB Motoracing zajel dvanáctý čas a to je dosud jeho nejlepší kvalifikační výsledek v MotoGP.

Dvacetiletý mladík za sebou nechal Nicky Haydena, jezdce tovární GP11 nebo Lorise Capirossiho a Randy De Puniete, dva zkušené závodníky z Pramac Racingu, týmu, kde mají ve svém arzenálu rovněž satelitní verze Desmosedici GP11.

„S výsledkem kvalifikace jsem velice spokojený. Bohužel, v samotném závěru se nám nepodařilo náš čas ještě vylepšit,“ řekl Karel Abraham, jenž na vítězného Španěla Jorge Lorenza ztratil 1,625 sekundy.

Mechanici týmu Cardion AB Motoracing pracovali především na nastavení motocyklu Desmosedici GP11, ovšem jejich snažení komplikovalo velice proměnlivé počasí. „Vzhledem k podmínkám, které na okruhu v Estorilu panovaly se nám nastavení motocyklu nepodařilo vylepšit.“

„Během zítřejšího warm-upu změníme nastavení a uvidíme, jak se nám bude dařit v závodě. Bude také záležet na počasí,“ řekl závěrem český motocyklový závodník, jenž by rád navázal na poslední závod šampionátu v Jerezu, kde skončil sedmý.

Doporučujeme

Články odjinud