Závod v Misanu Abrahamovi nevyšel

Závod v Misanu Abrahamovi nevyšel

Do závodu v Misanu startoval Karel Abraham z dvanácté pozice. V úvodu upadl, vrátil se na dráhu, ale body nezískal.

Karel Abraham sice musel v sobotu nastoupit do první kvalifikace. Původně to vypadalo, že do druhé kvalifikace nepostoupí, ale Millerovi a Folgerovi, kteří byli před Karlem, byla nejrychlejší kola smazána z důvodu překročení limitů tratě, takže nakonec do druhé kvalifikace postoupili Alvaro Bautista a Karel Abraham. V druhé kvalifikaci si Karel zajistil dvanácté místo na startu.

„Dnešek byl pro nás velmi dobrý. Ráno bylo trochu složité, snažili jsme se zabojovat, ale měli jsme potíže s předkem. Ve čtvrtém tréninku jsem upadl, ale jednalo se o malý pád. V kvalifikaci jsem odvedl maximum. Snažil jsem se dohonit Alvara a on mi pomohl. Díky bláznivým pravidlům jsem se dostal do druhé kvalifikace, někteří jezdci totiž někde byli trochu delší. Nemám rád toto pravidlo, ale tentokrát nám pomohlo. V druhé kvalifikaci jsem se snažil zatlačit, ale provázel mě velký problém s předkem. Dvakrát mi ujel v rychlých zatáčkách a téměř jsem spadl. Věděl jsem, že kdybych hodně riskoval, možná bych mohl získat tak jednu nebo dvě pozice – takže v tomto případě nemělo cenu riskovat. Snažil jsem se pozorovat ostatní jezdce, abych získal zkušenosti. S dvanáctým místem jsme spokojení. Myslím, že mám pro zítřejší závod velmi dobré tempo, ale bude to náročné, protože na zítřek předpovídán déšť,“ řekl po kvalifikaci brněnský závodník.

Závod v Misanu byl velmi náročný, bylo hodně mokro. Karel Abraham startoval jako dvanáctý, ale hned v úvodu upadl po kontaktu se soupeřem. Dokázal se sice vrátit zpět do závodu, ale ztratil velmi mnoho času (40 vteřin na nejbližšího soupeře). V cíli byl klasifikován jako sedmnáctý, což znamená, že svou bodovou sbírku nerozšířil.

„Toto byl pro mě nejhorší závod sezóny. Kvalifikace se nám povedla, ale v průběhu celého víkendu jsme měli trochu potíže. Dnešek byl vážně špatný. Ráno jsem upadl a v závodě také – v téže zatáčce č. 3. Měl jsem smůlu, protože se nás v jednom místě sjelo hodně jezdců a předjížděli jsme se. Cítil jsem, že do mě někdo narazil. Při tak nízké přilnavostí je velmi jednoduché spadnout. Cítil jsem, jako by mě někdo trefil zezadu a motorku jsem okamžitě ztratil. Pokusil jsem se ji zvednout, ale další jízda na ní už byla hodně náročná, protože jsem nevěděl, kde je limit. Bylo to opravdu náročné. Objel jsem kola, abych mohl dokončit závod s tím, že jsem doufal v nějaké body, pokud ještě někteří jezdci spadnou, což se ale nestalo, takže jsme skončili sedmnáctí. Až do konce závodu jsem zažíval různé okamžiky, kdy jsem ztratil předek nebo zadek, ale na tom vlastně nezáleželo. Musím prostě zapomenout na tento závod a zamířit do Aragónu pozitivně naladěn. Vím, že jsme schopni získat dobrý výsledek, ale tohle prostě nebyl náš den,“ uzavírá vyprávění o nevydařeném závodě Abraham.

Foto: Aspar

Doporučujeme

Články odjinud