Závod v Mugellu bez Lorise Capirossiho

Závod v Mugellu bez Lorise Capirossiho

Nejstarší člen elitní skupiny jezdců královské kubatury nenastoupí do italské Grand Prix. V úterý jezdci Pramac Racingu diagnostikovali zlomeninu dvou žeber a poškození kloubu ramene.

Capirossi havaroval v kvalifikaci na holandskou TT a nešťastně se dostal do kontaktu s padajícím motocyklem. Do závodu v Assenu nenastoupil, ale nikdo netušil, že zranění jsou tak vážná. Nepříjemnou zprávu se Capirossi dozvěděl až v úterý, když podstoupil další vyšetření. Má zlomené deváté a desáté žebro plus poškozený klub ramene (Articulatio acromioclavicularis).

„Samozřejmě jsem velmi zklamaný a rozlobený zároveň,“ řekl Loris Capirossi. „Doufal jsem, že o víkendu budu závodit, ale zlomenina devátého a desátého žebra plus poškození ramenního kloubního pouzdra mě poprvé v kariéře přinutilo vyvěsit pro Mugello bílou vlajku. Omlouvám se všem fanouškům, kteří budou v Mugellu, okruhu, který pro ně znamená vše.“

„Mám na tuto dráhu spoustu hezkých vzpomínek a chtěl jsem tam změnit průběh sezony k lepšímu. Teď budu muset odpočívat, nejméně dva týdny v klidu sedět a snažit se vrátit na dráhu, co nejdříve,“ řekl závěrem Capirossi, jehož návrat zpět se dá jen stěží odhadnout.

V Itálii ponese prapor Pramac Racingu jediný Randy De Puniet, který nutně potřebuje zajet dobrý výsledek, aby si zvedl sebevědomí a motivaci celého týmu. „Jak už jsem řekl po závodu v Assenu, musíme vše restartovat a Mugellem pro nás začíná nová sezona,“ řekl Francouz. „Fanoušci Ducati nám v tom pomůžou.“

„Nebudu dělat žádné prognózy. Tým má moji plnou důvěru a já jim to chci splatit dobrými výsledky. Mugello je nejlepším místem, kde by k tomu mělo dojít,“ řekl Randy De Puniet.

Technický ředitel Pramac Racingu Fabiano Sterlacchini, před domácí Grand Prix týmu řekl: „Doktoři byli v jistém smyslu matoucí, protože po návštěvě nemocnice v Assenu situace nevypadala tak vážně. Poslední vyšetření nicméně odhalilo dvě zlomená žebra, což je vážné a především by to znamenalo velké riziko pro jezdce, pokud by vyjel na dráhu.“

„Rizikem je to, že by se zlomená kost mohla dostat do kontaktu s vnitřními orgány a Lorisovi způsobit vážné zranění. Proto jsme se rozhodli do závodu nenastoupit. Pro Lorise to byl bohužel ten nejdůležitější závod sezony,“ dodal Sterlacchini.

Doporučujeme

Články odjinud