Závody GP Velké Británie byly zrušeny z důvodu nepříznivých podmínek

Závody GP Velké Británie byly zrušeny z důvodu nepříznivých podmínek

Průběžně aktualizováno: Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí na dnešní den došlo ke změně původního harmonogramu. Jako první se měl jet závod MotoGP ve 12:30 našeho času, nicméně zatím se stále nejede, protože počasí start neumožňuje. Start se tak dlouho odkládal, až nakonec padlo definitivní rozhodnutí, že závody budou zrušeny.

Už včera se dle předpovědi počasí očekávalo, že budou potíže s vydatným deštěm a předpověď vyšla. Na okruhu Silverstone skutečně prší. Start závodu MotoGP, který byl původně naplánován na 12:30, se stále odkládá, protože na dráze je příliš mnoho vody a velké riziko aquaplaningu.

Během noci sice byly provedeny nějaké úpravy na okruhu. Jedná se o drenážní řezy v asfaltu, které pomáhají s odvodněním dráhy, nicméně problém to nevyřešilo.

Reálně hrozí, že se závod ve Velké Británii nepojede vůbec, protože odložení závodů na zítřek bylo vyloučeno. Pokud tedy dnešní počasí závody neumožní, nepojede se vůbec a za GP Velké Británie tak samozřejmě nebudou uděleny žádné body.

Další inspekce dráhy je naplánována na 16:00 našeho času, což je 15:00 britského času. Pokud se ukáže, že se podmínky na dráze se lepší, mohlo by se v 17:00 našeho času (16:00 britského času) odstartovat.

Vzhledem ke stavu povrchu dráhy nebude možné odstartovat závody, dokud nepřestane pršet. 

Pokud nebude možné začít závodit do 16:50 britského času (tj. 17:50 našeho času), bude ředitelství postupně rušit závody. Dojde-li k této situaci, jako první bude zrušen závod Moto3.

Přestane-li pršet a bude možné závodit, pojede se jako první závod MotoGP, poté Moto2 a nakonec Moto3. Závody budou zkráceny.

Po poslední schůzi jezdců, IRTA, Dorny došlo k rozhodnutí, že závody budou nakonec zrušeny z důvodu bezpečnosti, což není příliš častá situace. Naposledy v roce 2008 byl zrušen závod třídy 250 ccm v Indianapolis z důvodu nepřízně počasí.

Doporučujeme

Články odjinud