Zeelenberg je šéfem týmu Jorge Lorenza

Holanďan Wilco Zeelenberg byl vedením Yamahy jmenován do pozice manažera týmu Jorge Lorenza, kde nahradí Daniela Romagnoliho.

Zeelenberg k týmu Fiat Yamahy v MotoGP přichází po úspěšné sezoně ve světovém šampionátu Supersportu, kde spolu s továrním týmem Yamahy a jezdcem Calem Crutchlowem získali v roce 2009 mistrovský titul.

„Rád bych Wilcovi k jeho jmenování poblahopřál a popřál mu v jeho nových úkolech hodně štěstí,“ uvedl šéf týmu Lin Jarvis. „Věřím, že tým a Jorgeho bude těžit z jeho dlouholetých zkušenosti jako jezdce, závodního technika Yamahy a v poslední době také jako úspěšného manažera týmu.“

„Těšíme se na jeho začlenění do týmu Fiat Yamahy, kde bude pracovat po boku s Davidem Briviem a oba manažeři týmu pak pod dohledem ředitele týmu Masahiko Nakajimy,“ dodal Jarvis.

Wilco Zeelenberg, jenž sám v minulosti závodil k nové etapě své manažerské kariéry uvedl: „Po devíti letech práce pro Yamahu jsem velmi hrdý na spojení s továrním týmem Yamaha MotoGP. Je to velká odměna a jsem nadšený z této nové výzvy. Jorge je fantastický jezdec a nemůžu se dočkat až s ním a týmem začnu pracovat.“

„Je jasné, že tu existují čtyři hlavní kandidáti na titul a Jorge je jedním z nich. Jsem velmi soutěživý člověk a udělám všechno co bude v mých silách, abych v týmu vytvořil tu správnou atmosféru a bojoval o mistrovský titul,“ řekl nově jmenovaný šéf týmu Jorge Lorenza, Holanďan Wilco Zeelenberg.

Doporučujeme

Články odjinud