Zemřel Shoya Tomizawa

94 komentářů

xinef
7. září • 22:47

Ani se mi nechce psát příspěvek k tak smutnému tématu. To, co se stalo, byla prostě velmi nešťastná nehoda. Motoristický sport i přes četná opatření stále patří k nebezpečným sportům. O tom jsme se mohli přesvědčit. Ale přesně si myslím to, co někteří přede mnou. Shoya měl „krásnou“ smrt, protože zemřel ve chvíli, kdy byl nejvíce šťastný a kdy dělal to, co miloval ze všeho nejvíce.Mě v první chvíli ani nenapadlo, že to skončí tak špatně. Ani jsem pořád neviděla ze záznamu, jak ho oba jezdci strefili. Netušila jsem, že tu jde skutečně o život. Spíš jsem očekávala nějaké vážné zranění a převoz do nemocnice, kde se ho ujmou lékaři. Úplně mě zasáhlo, když řekli, že zemřel. Nebo jsem pořád doufala, že to skončí dobře. Že to musí skončit dobře. Upadnout přímo na trati a zůstat na dráze je to nejhorší. A tady bohužel za ním jeli další dva jezdci v těsném závěsu, takže nebyla absolutní šance se mu vyhnout. Je to velmi nešťastné.Je to moc smutné, ale taková je odvrácená strana motosportu. Tak mladí lidé by prostě umírat neměli.A MotoGP měli podle mě prostě přerušit. A když ne, tak aspoň zrušit stupně vítězů, protože to byl podle mě nesmysl slavit vítězství, když někdo zemřel. Mě se prostě nelíbilo, jak hráli hymnu. Ani tu bych Danimu nezahrála. A nemyslím si, že by to v tak smutný okamžik někomu vadilo, jestli jsou v MotoGP nějaké stupně nebo ne. Podle mě všichni stejně vnímali něco jiného. Kromě fanoušků na trati. Ti možná o tom ještě nevěděli.Každopádně jsem napsala i to, co jsem napsat nechtěla. Tomizawy je mi líto. Je smutné, když umírají tak mladí lidé. Měl toho hodně před sebou. A když jsem ho skoro neznala (nebýt toho, že vyhrál úvodní závod), je jedno, pokud zemře jezdec, který je v šampionátu druhý, sedmý nebo dvacátý, protože ta ztráta je pořád stejná. Jeden nevinný lidský život.

odstraneno jannyk F1
7. září • 23:25

Státní vlajky byly na půl žerdi, státní hymna není nic nedůstojného a žádné oslavy na podiu neprobíhaly, tak kde je problém? Proč by na počest vítěze neměla být hrána hymna?
A fanoušci? No comment....dokážu ale pochopit jejich euforii, přestože si myslím, že význam vlajek vyvěšených na půl žerdi chápe každý průměrně inteligentní člověk...jenže v té euforii celého závodního víkendu to prostě nedocvakne. Neomlouvám, ale dokážu pochopit.
A pokud se nepletu, v Imole 94 se taky hrála německá hymna na počest vítěze, přitom z lékařské zprávy vyplývalo, že Ayrton zemřel přímo na místě havárie....
Prostě na stupních vítězů nevidím nic odsouzeníhodného, v podání jezdců i předávajících vše probíhalo důstojně.

xinef
8. září • 19:03

Chápu. Vyznělo to blbě, jak jsem to napsala. Dani si to vítězství zasloužil. Jel skvěle. Jenom to jeho vítězství zastínila tahle nešťastná událost. A žádné velké oslavy skutečně nebyly. Osobně být na stupních vítězů já, nevěděla bych, jak se tvářit. Je dobře, že jezdci dostali onu nepříjemnou zprávu ihned po skončení závodu. Já jsem vlastně neviděla celé stupně vítězů ani následnou tiskovou konferenci. To je škoda, že se to nedává jako celý přenos. Nemyslím jenom teď, ale celkově.
Život jde dál, takže proč vlastně závod přerušovat, že? Jenom si člověk v takové chvíli uvědomí, že vyhrávat závody není to nejdůležitější. Pak nějaké to vítězství v tom kontextu vypadá jako bezvýznamná věc.
Nechci nikoho kritizovat. Pořadatelé vlastně nevěděli, jak to s Tomizawou vypadá, takže se rozhodli pokračovat dál. A fanoušci, kteří tam přišli, by museli být zklamaní, kdyby nejela královská kubatura. Taky si za to zaplatili nemalou částku. Fanoušky nechci odsuzovat. Taky bych byla v euforii, že vidím svého hrdinu a nic jiného kromě toho nevnímala. Fanoušci na trati nemohou přece vědět, co se děje jinde, ačkoli dnešní informační systém velmi pokročil, takže se k některým ta zpráva mohla donést. Ale asi ne k Valeho fanouškům, ale jsem si jistá, že následná zpráva o Tomizawově nehodě jimi musela taky otřást.
Nikdo neudělal nic špatně – pořadatelé, fanoušci. Špatně bylo jenom to, že i Bůh vzal k sobě do nebíčka dalšího člověka, mladého a s perspektivní budoucností.

Shadowsong99
8. září • 9:02

Jo bylo vidět, jak moc má Vale inteligentní fanoušky doma v Itálii

Milda Vale (milda.vale)
7. září • 23:34

velmi objektivně napáno...

Milda Vale (milda.vale)
7. září • 23:35

"napsáno"

cherokes
7. září • 18:36

Je mi ho velmi lúto ale je to bohužial druhá strana motošportu.

jimij
7. září • 13:42

kazdy kdo se venuje motorsportu musi s timto pocitat.nikdo neni nesmrtelny.je mi ho lito uz proto ze mu bylo 19 ale vic nic.riziko ktere podstupoval byla jenom jeho volba.cest jeho pamatce:-(

Mošna
6. září • 20:53

Jenže tohle taky patří k závodům, já jen jako bývalý motocyklový závodník nyní na inv. vozíku vím že všichni jsme tam s tímto rizikem šli, těžko se to vysvětluje, ale vím že Shoya by dotoho šel znovu a zase by jel doraz,bohužel ta možnost není, ale jak jsem četl v jednom příspěvku, zemřel při tom co miloval, mimochodem byl to velký talent a postup pořadatelů, nemyslím že by něco podělali, vždy jsou spekulace co by kdyby,tak je to vždy,ale tomu klukovi to život nevrátí.Pokud jsou kluci dolámaní jak Franta Šťasný tak OK ale umírat by se nemělo.

Raiky
6. září • 21:31

naprostý souhlas!

Lahoda
6. září • 18:29

Je to hrozný! Kéž by se tohle v žádném motorsportu nestávalo... S žádnou smrtí žádného závodníka jsem se nikdy nesmířila.
Tohle bolí o to víc, když si člověk uvědomí, že mu bylo teprve 19 let.
Jako obrovský hyenismus chápu chování ředitelství závodu. Myslím si totiž, že Shoya byl hned mrtvý, proto ho do nemocnice nevezl vrtulník. A podle mě to tutlali, aby se dojel závod. Prachy jsou prachy. Je to ale jenom spekulace a v tuhle chvíli je podstatné to, že odešel další skvělý jezdec a že už se to nezmění.
Tak jako tak měl být ale závod ukončen. Bylo zjevné, že ta zranění budou velmi vážná a jedná-li se o lidský život, jakékoliv závodění se stane bezpředmětným mrháním času.

stále dobrý Schumi
7. září • 2:43

To je strašný nesmysl !!Nevíš,o čem mluvíš.

odstraneno jannyk F1
6. září • 18:52

nemyslím si, že někdo může svévolně manipulovat s časem úmrtí! Už je to tu jako v Aha! :-S

juchalka
6. září • 18:53

přesně...

FerrMassRoss
6. září • 14:11

je to smutné, i když jsem mu nefandil a věděl o něm nejspíš jen to, že je Japonec a že vyhrál první závod v Kataru tak mi ho je neskutečně líto :( .... popravdě už když jsem viděl v přímém přenosu jak do něj oba najeli, tak jsem měl husí kůži a něco mi říkalo že tohle nemůže přežít :( ..... a když na to teď pomyslím tak jsem skutečně rád že nejel Abája, představa že se mu po pár kolech zatočí hlava a spadne ........ opravdu lepší nemyslet.......jakou rychlostí myslíte že jeli ? ... V článku Vale napsal že 230, ale to je podle mě nesmysl, sami komentátoři říkali že nejvyšší rychlsoti budou jezdci dosahovat na konci rovinky a to 230 km/h .....

stále dobrý Schumi
7. září • 2:45

Vale asi ví,o čem mluví,..patrně měl na mysli rychlost, jakou tam najíždějí jezdci Moto GP.

honda-rs
6. září • 14:41

Na konci cílové ano, ale tahle havárie se stala na protilehlé kde MGP dosahovali 285 km/h a těch 230 je v té zatáčce reálných. To jak daleko potom doletěli jezdci a motorky to jenom potvrzuje. Tyhle rychlé zatáčky jsou nejnebezpečnější a i z tohoto důvodu je nyní v Mostě za cílem šikana neboť původní retardér stál život i jednoho našeho super jezdce - Toma Hlavatku. Také do něj narazil jiný jezdec. Všem patří hluboká úcta za to jak se nebáli.

Yovitka
7. září • 18:50

Je to maras, ale bohužel se i tohle stává. Však jen týden před Tomizawou zemřel i malý 13letý klučina na okruhu Indianopolis. Taky ho přejeli. Je ale obrovské plus pro pořadatele, kteří se snaží zbezpečnosnit okolí okruhu. Při zmínce o Tomášovi se posmutní i českému fanouškovi. Ale třeba poslední jezdec v závodě, který zemřel při GP byl Daijiro Kato, a to byl taky talent, ale.......
:-(

vvep1
6. září • 14:10

jasem ho mela tak rada:-(:-(

Patrik Porač (patstreet)
6. září • 14:08

nevkládejte sem ty videa-nedá se na to dívat......:-S

vvep1
6. září • 14:05

chudak

GABA HAMI44
6. září • 12:53

Také se připojuji ke všem ostatním kondolencím.Je to hrozná tragédie a bylo mi z toho včera moc smutno.

honda-rs
6. září • 11:09

http://www.youtube.com/watch?v=AoZ_9R-sZr0&NR=1

Red Devil F1
6. září • 15:21

ikdyž jsem tenhle závod tenkrát viděl na eurosportu live. Tady není tak kvalitní záznam na Youtube,ale tenkrát jak je ten záběr jak letí tak bylo vidět strnulé oči po ráně co dostal..tam jsem si říkal, že to je zlé. ale zdaleka mě včera nenapadlo, že včerejší nehoda ukončí další život. (tenkrát ale byl závod zastaven)

honda-rs
6. září • 10:49

Příští rok se chci vrátit na okruhy a tohle mi moc nepřidalo. Snad osud. Na tomto videu je vidět jak Angelis brzdil předním kolem smykem a uhybal se do prava a bohužel trfil Tomizawovu helmu. Pro mě jako závodníka je to hrozné a jsem z toho psychicky zlomený.
http://moto.sport.cz/moto/motocykly/174778-video-gp-san-marina-zastinila-tragedie-po-padu-ve-tride-moto2-zemrel-japonec-tomizawa.html

ren-so
6. září • 10:23

všiml jsem si na jednom videu, že i Shoya vozil na dresu malou "74"...

odstraneno jannyk F1
6. září • 10:34

on i Hiroši ho vozí

spritetom
6. září • 6:10

Je to smutné, moc smutné,ale nechápu pořadatele. Proč, když ho krátce po sobě přejeli dva soupeři k němu nevyletěl vrtulník a místo toho tam poslali takové umělce, kterým ještě nosítka i se zraněným závodníkem spadla na zem. Můžeme se jen dohadovat, jestli právě oni mu zranění ještě nezhoršili a nezavinili jeho smrt. A taky převážet tak těžce zraněného místo vrtulníkem do nemocnice sanitkou není podle mě dobře. Nevím kde přesně je u San Marina okruh,ale ze San Marina do města, které uvádějí je to lehce přes 30 km což je dost.
Ať je ti tam nahoře fajn a doufám že dostaneš svojí motorku a budeš moct zase jezdit, jak jsi to měl rád.

kolja F1
6. září • 9:39

RIP.Misano je 5minut od okruhu i proto volili cestu sanitkou,která byla v tomto případě rychlejší.San Marino je jen pořadatel.No a do vrtulníku bohužel nenaloží nikoho kdo nemá dech,nebo tep.

Istazar
6. září • 9:32

Záchranáři se zachovali naprosto profesionálně - bez ohledu na dění ho začali resuscitovat hned na dráze, tím mu dali aspoň šanci, sice jim upadl z nosítek, ale nemyslím si, že by tu na ně někdo měl plivat, dělali, co mohli.

airlive123
6. září • 7:40

ten vrtulník taky nechápu, ale nemůžeš obviňovat záchranáře co zasahovali, já myslim že dělali co mohli a pokud někdo přikázal bez vrtulníku a je to na vás, tak se ani nedivím, že to byl pro ně zápřah...viníka bych hledal jinde

Shadowsong99
6. září • 8:49

Já bych viníka nehledal vůbec... Je to sport a oni o tomto riziku vědí... Nikdo tomu nemohl zabránit :( Jediná útěcha může být, že zemřel při tom, co miloval nejvíce :(

colos
5. září • 23:26

http://www.streetfire.net/video/2010-moto2-imola-shoya-tomizawa-fatal-crash_2056463.htm
:-(

MadMax F1
5. září • 23:22

U Dajira to bylo o to horší, že to bylo o barieru, kterou dlouho kritizovali. 74 poté vozilo mnoho jezdců a už si nepamatuju kdo s ním jezdil v týmu a další závod zázračně vyhrál a pamatuju na to jak ukázal do nebe a vítězství mu daroval. nebyl to Sette?Ale život jde dál. Jak dopadla tipovačka. Já nevím ani koho jsem dával...

odstraneno jannyk F1
5. září • 23:34

a tu 74 měli na motkách nebo kombinézách všichni...bylo to v Jižní Africe...Sete, jo jotipovačka: ty, freitag a The_Doctor stoprocentní tip

MadMax F1
5. září • 23:36

Já dal Valeho na 3 místo ?

odstraneno jannyk F1
5. září • 23:41

http://picasaweb.google.cz/jannykmotogp/Motogp2010#5511674099056449650
dal:
1.9.2010 18:19 MadMax
1.Pedrosa, 2. Lorenzo, 3. Rossi (4. Doviciozo, 5. Spies)

MadMax F1
5. září • 23:45

Já trefil i 4:-D Přijímám gratulace. Můj nadhled je silně nedoceněn:-P

ren-so
5. září • 23:32

jo jo, Gibernau to byl.., byli kámoši i mimo sport...

Jaroslav Petřík (jarpet)
5. září • 23:31

Byl.

MadMax F1
5. září • 23:33

Setteho jsem nemusel, ale tohle vítězsví s to gesto bylo nesmrtelné

Kimi355
5. září • 23:04

I náš klub je ve smutku.. :-(
http://citycars.cz/news.php?readmore=25

Shadowsong99
5. září • 22:31

Nečekal jsem, že mě to tak vezme, ale celej den mám na krajíčku... :( Vůbec se nestydim za to, že mi občas ukápne slza! Tomi: Byl jsi neuvěřitelně velkej talent... Obětoval jsi to nejcenější tomu, co jsi tak miloval... Odpočívej v pokoji :-(

Rayman
5. září • 22:25

Jistě si všichni vzpomínáte na DAIJIRA KATA "74" a je to tu znova ..... :-( Ty kluci se nás snaží bavit a kolikrát za jakou cenu ?? Je to tragédie ! Děkujeme "48" SHOYO TOMIZAWO za ty krásné chvíle strávené u tv, budeš nám chybět :-(

Spadislav
6. září • 20:04

krasne receno:-(:-(:-S

mamba54
5. září • 22:18

Sayonara...Shoya San.Arigató.:-(

WernyDeeZee
5. září • 22:07

Takovehle momenty me dycky silene nemile prekvapi...v dnesnim svete supermoderni techniky a vsech moznych bezpecnostnich opatreni uz na to clovek u televize ani nemysli ze by se neco takoveho mohlo stat...a i kdyz nejaky ten borec z te motorky spadne...tak to kazdy bere jako samozrejmost a obycejny zavodni incident...a jen ocekava az se borec zvedne a odkulha za bariery...nebo prinejhorsim ho odnesou lecitele se zlomenou nohou...stop na par zavodu a zpet na trat...a ve f1 uz se pomalu ani nepocita se zranenim...
Ale tohle by si lide meli pamatovat...ze nebezpeci je vzdy a vsude...a nejen na zavodni draze ale i v beznem provozu...ten kdo denne jezdi vi o cem mluvim...ja osobne vidim nebezpeci v kazde zatacce kdo ktere nevidim a na kazdem horizontu...
To nejdulezitejsi ale...RIP shoy a odpocivej ve stesti...a se zlatou motorkou v garazi...budes nam vsem chybet...protoze dalsi nadejny rychly a sympaticky japonec se sve velke chvile nedozil...bohuzel...

romanromek
5. září • 21:39

R.I.P

Depor45
5. září • 21:20

celý život je iba o šťastí :-(
http://www.youtube.com/watch?v=9iJrt9y-8y4

Peter Kuchar (Sajdak)
5. září • 21:15

Kurňa, tie dve kolesá sú veľmi vratké a tentoraz aj mimoriadne kruté. Zomrel ďalší samuraj. :-S :-( Nebol to môj top favorit, ale jeho smrť ma zarmútila a zaskočila ma sila smútku, ktorú vo mne vyvolala. Česť jeho pamiatke a nech je nebo k nemu milostivé.

honda-rs
5. září • 21:09

http://www.youtube.com/watch?v=7uX1msTRKIA

honda-rs
5. září • 21:09

Našel jsem jeden odkaz pro ty co tu havárii neviděli a připomělo mi to jeden závod supersportů v Anglii, kde to bohužel skončilo stejně. Nekouká se na to hezky a jen doufám, že ti co si myslí, že dvacátý nebo třicatý jezdec je tu jen do počtu změní svůj pohled na ty borce. Všichni jedou co to dá - dnes bohužel:-(

hal F1
6. září • 6:37

Bylo to v roce 2008 v Brands Hatch. Byl to také nadějný závodník Craig Jones. Dostal tenkrát motorkou od jiného závodníka do hlavy. Akorát tenkrát byl závod ihned přerušen a ani TV to nedávala (nehodu opakovali pouze jednou), protože tušili něco zlého. Také jsem na ten závod zrovna koukal a pocity strašný...http://en.wikipedia.org/wiki/Craig_Jones_%28motorcycle_racer%29

alimak97
5. září • 20:45

je to veliká tragédie, ale s tím nikdo nic nenadělá, jsou to závody, a bohužel toto je jejich součást... Obrovská čest jaho památce....

Martin Dybala
5. září • 20:16

trnu jak někdo spadne, klouže po trati a tak tak se mu vyhnou. Teď se mu neměli šanci vyhnout.:-( RIP

Kurri Kurri
5. září • 20:07

http://www.motogp.com/en/videos/2010/Shoya+on+the+track+and+beyond+we+will+always+follow+your+line

rrrraven
5. září • 20:05

upřímnou soustrast je mi ho moc líto byl to sympatickej jezdec a furt tomu nák nemůžu uvěřit:-(:-(:-(

alonso13
5. září • 19:48

je mi děsně :-( upřímnou soustrast, je mi ho moc líto tohle se nemělo stát ;( :'( čest jemu co všechno dokázal v 19-ti letech ještě jednou upřímná soustrast :-(

Rockenfeller - Honda
5. září • 19:43

tohle se nikdy nemělo stát. Je mi toho kluka moc líto když sem viděl jak výborně jel v brně. :-( Upřímnou sostrast všem a hlavně jemu. Tenkrát Kato a teď Tomizawa. To je strašné. Snad už se něco podobného nebude opakovat. Čest jeho památce a všemu co dokázal za tak krátký život. :-(

davidStodulka
5. září • 19:33

Tomizawa byl dobry jezdec mnel levky cit pro motorky...je ho skoda...rychlost je kurva

Michal Weiner (Massak01)
5. září • 19:11

Ty motorky jsou moc nebezpečné,až si to člověk pořádně neuvědomuje.
Závod sem neviděl,ale jakmile sem se to dozvěděl a navíc,že mu bylo teprve 19,ztuhla mi krev v žilách. Je to obrovská tragédie,vůbec bych nechtěl být v kůži těch zdravotníků,kteří toho už asi opravdu moc udělat nemohli :-(
Čest jeho památce :-(

unavix F1
5. září • 19:03

Nejspíš by nepomohlo ani kdyby byl na místě medicar s lékaři.Svou nejtěžší GP nevyhrál.....v té GP nahoře bude mít slušné soupeře.Kato,Abe,Huleš.....Určitě dá poleposition.
Čest památce.

Dennis4
5. září • 18:41

Vždy jsi byl a budeš skvělý závodník a moc sympatický člověk.
Čest tvé památce.Sbohem :-(

kriten
5. září • 18:27

Je to zdrcující, viděl jsem nehodu a říkal jsem si že je to hrozné, asi nebude do konce sezóny závodit, ale že by se mělo stát tohle, to jsem nečekal a jsem zdrcen a do moderního světa GP by to patřit nemělo. No co naděláme je to velká škoda, obrovská byl mladý a talentovaný a byl to člověk, každé lidské duše je škoda.

roman52
5. září • 18:20

Tohle se nemělo nikdy stát. Byl to velkej sympaťák. Je mně moc líto i Scota a Alexe, protože tohle si budou přehrávat celej život před očima. Věděli, že je zle a nemohli nic dělat. To je asi to nejhorší v životě, co může člověka potkat. Jsem velkej fanda F1 a motorek. Před pár týdny jsme se byli s dětma podívat v Brně na víkend na moto GP. Bylo to super. A on měl pole position....Nevím proč,ale když se řeklo MOTO2 jako první mně napadlo vždycky jméno Shoya Tomizava. Teprve potom naši. Asi to bylo dáno,jeho prvním vítězstvím v této kubatuře. Nebo nějak mně utkvěl v hlavě. Nevím..ale bude tam moc chybět. Věčně rozesmátej. I teď před startem jeden velkej úsměv na jeho tváři. Ať už se nic podobnýho nikdy nikomu nestane.
Shoy byl jsi borec a zůstaneš jim.

richti
5. září • 18:19

je mi z toho strasne smutno...Fakt hruza.Mlady kluk...Nevim co psat hruza...
Sbohem:-(:-(

richti
5. září • 18:19

je mi z toho strasne smutno...Fakt hruza.Mlady kluk...Nevim co psat hruza...
Sbohem:-(:-(

jaroslav46
5. září • 18:16

hrozná událost ještě ted' mně z toho leze mráz po zádech.Čest jeho památce,:-(

Spadislav
5. září • 18:08

To je šok takto mladý a nadějný jezdec. :-(:-( Ta havarie vypadala strašlivě ale že zemře mě ani nenapadlo.:-(:-( Ale už to tu psali zemřel při tom co ho bavilo-při závodění
Sbohem Tomizavo:-(:-(
Nezapomeneme na Tebe

Spadislav
6. září • 19:59

Äch jo tak me to rozhodilo ze jsem skomolil i jmenoShoyo omlouvam se:-(:-(

frrroman
5. září • 18:03

každej závod někdo spadne..... a skoro pokaždý se mu ostatní vyhnou.... dnes to 2 nestihly :( RIP Tomizawa :( :( :(

.Zix..
5. září • 17:41

Tohle je zase 1x šok,takhle mladej a nadějnej....:-(

Týna F1
5. září • 17:52

no právě tak mladej :-( tolik toho měl ještě před sebou... :-(

.Zix..
5. září • 17:59

Jojo měl toho dost před sebou,a řek bych že určitě slibnou kariéru.
Je to blbej pocit když někdo zemře a je skoro stejně starej jako já...to samý Henry.

shakespeara
5. září • 17:34

Je to strašné Čest jeho památce a hodně sil pozůstalím.:-(

Chytrik F1
5. září • 17:27

:-(:-(:-(:-(

Kiana
5. září • 17:22

Tragédie.
Čest jeho památce.

Jaroslav Petřík (jarpet)
5. září • 17:16

Jistě vzpomínáte na Andreu Dovizioza v Brně. Tam to bylo obrovské štěstí, které bohužel Tomizawovi chybělo. Čest jeho památce a už žádné další neštěstí:-S:-S:-(:-(:-(.

vvep1
7. září • 14:10

mas pravdu

The_DoctoR
5. září • 17:14

Neskutečná smůla a tragédie pro Japonsko, po dlouhé době talentovaný závodník a skončí stejně jako již zpomínaný Daijiro, kterej byl asi největší talent Japonsko, jakého kdy měli a mohl se stát hodně úspěšným..Ať se chlapci nahoře setkají a mají se dobře...

NakasiBMW
5. září • 17:11

Smutný a tragický to den pro motorsport. Budeme na tebe vzpomínat!

Milda Vale (milda.vale)
5. září • 16:59

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

RUM
5. září • 16:50

Smutná zpráva, teď bude závodit tam nahoře:-(

Istazar
5. září • 16:48

Tohle se čte hodně špatně. Další superzávodník z Japonska,vzpomínám na havárii D.Kata. Vyhrál první závod Moto2, a stal se jejím prvním zesnulým.

Marek 2
5. září • 16:47

Když jsem se dozvěděl tuto hroznou zprávu, byl jsem absolutně beze slov. Je to strašné, vážně zdrcující. Čest jeho památce a upřímnou soustrast rodině. Ale bohužel, motorsport je motorsport. Zemřel ale, jak už tu někdo říkal, pro sport, který miloval. Víc nemám co říct.:-(:-S

Sebastian-Vettel
5. září • 16:44

čest za tohoto jezdce který toho mohl ještě hodně dokázat ale boužel nekokáže
ale za to co dokázal skláním čest před ním a je mi moc líto že musel umřít i když sem ho neznal
ODPOČÍVEJ V POKOJI TOMIZAWO

Patrik Porač (patstreet)
5. září • 16:39

t je neskutečné......:-S
čest jeho památce

Hanči
5. září • 16:25

Měl celý život před sebou a určitě i slibnou kariéru. Čest jeho památce, rodině upřímnou soustrast. Nelze napsat nic víc....

Raiky
5. září • 16:24

I tohle je motorsport, bohužel. Ale jsem si jistý, že by nechtěl aby se pro něj brečelo, myslím že by komukoliv řekl že umřel při sportu který miloval a do kterého by kdykoliv šel znovu. čest jeho památce.

TheSkeleton
5. září • 16:23

devatenáct let... hrůza... :-(

Etien F1
5. září • 16:22

Čest jeho památce.

odstraneno jannyk F1
5. září • 19:38

oceňuji nekrolog napsaný s vkusem a bez zbytečných slov a tomu odpovídající úpravu webu (čb fotografie) - upřímně děkuji

tomyš F1
5. září • 16:20

Těžké, velmi těžké...

s64
5. září • 16:20

Smutná událost. Čest jeho památce.

Doporučujeme

Články odjinud