Zlatá řídítka 2010 patří Karlu Abrahamovi

Zlatá řídítka 2010 patří Karlu Abrahamovi

Poprvé v kariéře získal prestižní cenu pro nejlepšího motocyklového závodníka roku 2010 brněnský rodák Karel Abraham, jenž v současné době patří mezi sedmnáct elitních jezdců královské MotoGP.

Jezdec týmu Cardion AB Motoracing předvedl v uplynulé sezoně parádní výkon zejména v posledním podniku motocyklového mistrovství světa ve Valencii, který vyhrál a získal tak své první zlato. Nezapřel bojovného ducha po zranění z Brna, rychle se dostal do správného tempa a po sérii dobrých výsledků sezonu dokončil na celkovém desátém místě.

V novinářské anketě, kde každého jezdce hodnotí odborná porota složena s šestadvaceti členů, získal Karel Abraham sto devadesát bodů. Na druhém místě se umístil závodník kategorie freestyle FMX Libor Podmol a třetí příčku obsadil plochodrážní jezdec Aleš Drymyl.

Z českých závodníků silničních šampionátů pak obsadil Jakub Smrž páté a talentovaný mladík Jakub Kornfeil šesté místo. Lukáš Pešek, vítěz tří ročníků ankety Zlatých řídítek z let 2006 až 2008, obsadil dvacátou příčku.

Doporučujeme

Články odjinud