Zlatá řídítka patří Karlu Abrahamovi

Zlatá řídítka patří Karlu Abrahamovi

V šestém ročníku ankety Zlatá řídítka získal od českých motoristických novinářů nejvíc bodů Karel Abraham, jenž obhájil své loňské vítězství. Druhé místo obsadil Jakub Kornfeil, jezdec kubatury Moto3.

Palác Žofín byl ve čtvrtek místem slavnostního vyhlášení nejlepších českých jezdců motoristického sportu. Podruhé za sebou je nejlepším motocyklovým závodníkem Karel Abraham, první český jezdec v královské kubatuře MotoGP, který získal 184 bodů.

„Chci poblahopřát i ostatním klukům, kteří loni zajížděli skvělé výsledky a kterým se dařilo. Před rokem jsem měl před začátkem sezony MotoGP a nikdo nevěděl, jak se podaří. Zlatá řídítka jsou pro mě povzbuzením, že i přes pár smolných závodů to byl dobrý rok. Sezona 2012 bude zase úplně jiná než ta loňská a tohle je pro mě obrovská motivace. Moc za ni děkuji,“ uvedl Karel Abraham.

Druhé místo obsadil Jakub Kornfeil (131 bodů), jezdec nejnižší kubatury motocyklového šampionátu a dvanáctý muž celkového hodnocení třídy do 125ccm z roku 2011. Pro jezdce týmu Redox-Ongetta-Centro Seta představuje toto ocenění jistě také velkou motivaci do nové sezony v třídě Moto3. Třetí místo patří jezdci motokrosových soutěží Martinu Michekovi (72 bodů).

Doporučujeme

Články odjinud