Zraněného Rabata v Misanu nahradí Ponsson

Zraněného Rabata v Misanu nahradí Ponsson

Tým Avintia Racing oznámil, že místo zraněného Rabata se v Misanu k týmu Avintia Racing přidá Francouz Christophe Ponsson.

Esteve Rabat se zotavuje po zranění nohy. Léčba vyžaduje delší čas, zatím dokonce lékaři nestanovili ani předběžný odhad, kdy by se jezdec znovu mohl posadit na svůj stroj.

Místa zraněného Španěla pojede Francouz Christophe Ponsson, který je aktuálně jezdcem šampionátu CEV Superbike. Tedy přesněji řečeno: S Rabatovým strojem v Misanu pojede Xavier Simeon a se Simeonovým strojem pojede právě zmíněný Ponsson. Pozn.: Rabat jezdí s motocyklem novější specifikace (Ducati GP17) a Simeon má o rok starší stroj.

„Jsem velmi šťastný a nadšený,“ řekl Ponsson. „Už se moc těším, až sednu na motorku. Jet v MotoGP je sen každého jezdce a zatím ani nemůžu uvěřit tomu, že v pátek budu na dráze s jezdci, na které se o víkendech dívám v televizi. Vždycky se od nich snažím něco naučit, když je vidím v televizi a nyní se od nich něco přiučím i přímo na dráze. Jsem šťastný, je mi 22 let a tato příležitost, to je něco neuvěřitelného. Vím, že to bude těžké a že se během krátké chvíle budu muset naučit hodně věcí ohledně motocyklu, karbonových brzd, pneumatik Michelin, ale jsem připraven si to užít a něčemu se přiučit. Udělám maximum a doufám, že se mi podaří odměnit tým a všechny, kteří mi pomohli splnit si sen,“ dodává Francouz.

Zdroj a foto: Avintia Racing

Doporučujeme

Články odjinud