Zranění Edwardsovi neumožní dokončit sezonu

Zranění Edwardsovi neumožní dokončit sezonu

Američan příští úterý podstoupí operaci levé ruky a protože doba léčby je po takovém zákroku minimálně čtyři týdny, Colin Edwards nepojede závěrečný podnik letošního šampionátu ve Valencii.

Sedmatřicetiletý jezdec z Texasu v Malajsii havaroval v momentě, když Marco Simoncelli ztratil kontrolu nad svým motocyklem a vjel do stopy jemu a za ním jedoucímu Rossimu. Bohužel následky kontaktu této trojice byly tragické.

Edwards velmi těžce havaroval a pádem si vykloubil levé rameno. To mu namístě ošetřili a Američan se vrátil prvním letem domů. Ve středu absolvoval podrobné vyšetření na klinice v Houstonu, kde objevili řadu dalších zranění.

Má několikanásobné drobné zlomeniny levé kosti pažní, kosti, která spojuje paži s loktem. Je také poškozena chrupavka levé ramenní kosti a ta vyžaduje operaci. Dále došlo k podlitinám a silnému otoku obou zápěstí a na pravé patě. Vyšetření, ale v tomto případě nezjistilo žádné další zlomeniny.

Pro Colina Edwardse Valencie znamenala jeho poslední závod s Monster Yamaha Tech 3, ale vzhledem k rozsahu zranění a následné době léčby nebude možné, aby s Yamahou M1 začátkem listopadu závodil. Tech 3 nyní hledá možnosti jeho náhrady a rozhodnutí v této věci zdělí v příštích několika dnech.

„Nejdřív bych všem moc rád poděkoval za zprávy plné podpory, které jsem od neděle dostal,“ uvedl Colin Edwards. „Tato podpora a vřelost byla skvělá a to pro mě v této těžké chvíli znamenalo obrovskou útěchu. Mé srdce patří příbuzným a známým Marca, bude mi moc chybět, stejně jak všem z rodiny MotoGP. Sledoval jsem včera Macův pohřeb a přál jsem si, abych tam byl.“

„Chtěl jsem tam odjet, ale zranění mi odcestovat bohužel nedovolilo. Vím, že Valentino hovořil s Macovou rodinou mým jménem a moc mu za to děkuji. Byla to krásná bohoslužba a vhodná pocta jeho života,“ pokračoval Američan. „Také bych chtěl být příští týden ve Valencii, abych svým dílem přispěl k podpoře MotoGP, ale není to možné kvůli chystané operaci mé levé ruky.“

Doporučujeme

Články odjinud