Zraněný Rabat se připravuje na domácí závod

Zraněný Rabat se připravuje na domácí závod

Esteve Rabat si při závodním víkendu v Mugellu zlomil klíční kost, musel na operaci, ale přesto doufá, že bude včas připraven na svůj domácí závod.

Esteve Rabat si během tréninků na GP Itálie zlomil levou klíční kost. Zranění jej ze závodu vyřadilo. Jezdec musel do Barcelony na operaci. Při zákroku mu byla zlomená kost fixována pomocí destičky a šroubů. Nebylo jisté, zda bude jezdec připraven na svou domácí Velkou cenu. Nyní to vypadá nadějně. Španěl se plně soustředí na zotavování a rehabilitaci.

Jezdcův zdravotní stav se vyvíjí dobře, jezdec se tedy rozhodl, že se pokusí do závodu nastoupit, ale konečné slovo bude mít až zdravotní prohlídka, kterou jezdec absolvuje ve čtvrtek. Pokud mu lékaři start dovolí, Rabat je připraven se vydat na trať.

„Nejprve musím poděkovat týmu lékařů a všem z nemocnice v Mugellu a také týmu Estrella Galicia 0.0 Marc VDS za to, jak se mi po pádu věnovali,“ sdělil Rabat v tiskové zprávě. „Jejich rychlá reakce byla velmi důležitá k tomu, abych dostal šanci jet o tomto víkendu svůj domácí závod. Operace, kterou jsem absolvoval minulý týden v Barceloně, proběhla velmi dobře. Doktoři Mir a Marlet, jako vždy, odvedli výbornou práci. Naprosto se soustřeďuji na to, abych se co nejlépe dostal do formy. Udělám maximum proto, abych mohl jet svou domácí Velkou cenu,“ říká Španěl a doufá, že bude nejen schopen dokončit závod, ale i zlepšit svůj cit s motocyklem. „Pokud se nám toto podaří, myslím, že budeme moci považovat závodní víkend za úspěšný,“ uzavírá Rabat.

Doporučujeme

Články odjinud