Zraněný Rabat už je zpátky v Barceloně

Zraněný Rabat už je zpátky v Barceloně

Tito Rabat, který minulou sobotu ve Velké Británii utrpěl zranění nohy, již byl převezen do nemocnice v Barceloně.

Během čtvrtého tréninku na GP Velké Británie pršelo. Vlivem aquaplaningu pak několik jezdců skončilo na zemi. Jedním z nich byl i Esteve Rabat. Jezdec se pádem sice nezranil, ale následně jej do nohy trefil Morbidelliho motocykl, což Rabatovi způsobilo několikanásobnou zlomeninu nohy.

Jezdec byl po nehodě přepraven do nemocnice ve Velké Británii, kde ještě tentýž den podstoupil operaci zraněné pravé nohy. Operace byla úspěšná a brzy po té se na sociálních sítích objevily fotografie, na nichž již Rabat opět začíná chodit.

Po operaci zůstal Rabat několik dní v britské nemocnici. Nyní už je však zpátky v Barceloně. V pátek jezdce přepravili speciálně vybaveným letadlem se zdravotnickým vybavením. Po přistání v Barceloně Rabat zamířil do nemocnice Dexeus, kde je nyní pod dohledem Dr. Mira a jeho týmu. V nemocnici Rabat ještě nějakou dobu zůstane a dle výsledků vyšetření se uvidí, zda bude potřeba ještě další operace.

Bližší informace o Rabatově stavu budou k dispozici v pondělí, kdy je na programu tisková konference. Očekává se, že na konferenci by tým měl oznámit jméno jezdce, který místo Rabata pojede za týden v Misanu.

Zdroj: autosport.com, foto: Reale Avintia Racing

Doporučujeme

Články odjinud