Ztratili jsme v tebe důvěru

Ztratili jsme v tebe důvěru

Ben Spies otevřeně promluvil o svém rozhodnutí opustit tovární tým Yamahy, poté co mu jeden z manažerů řekl, že v něj ztratili důvěru.

Ben Spies loni v červenci na svém twitteru oznámil, že příští rok nebude pokračovat s Yamahou. O okolnostech, které ho k tomuto kroku vedly, se vyjádřil ve článku pro server cycleworld.com.

Všechno začalo, když v Mugelu, kde se Spies potýkal s otravou z jídla. „Yamaha zůstala v Itálii, protože zde měla v plánu testování. Jenže já jsem nebyl schopen vůbec ničeho. Nemohl jsem se pohnout, nemohl jsem vůbec nic dělat“, napsal Spies.

Přišel za mnou jeden nejmenovaný manažer Yamahy a řekl mi: „Investovali jsme do tebe spoustu peněz a nechceme, abys jezdil do Laguna Seca, pokud nebudeš stoprocentně připravený.“

Pak ještě dodal: „ztratili jsme v tebe důvěru.“

„To byl rozhodující okamžik, kdy jsem se rozhodl, že v roce 2013 nebudu jezdit na Yamaze. V týmu mám spoustu dobrých přátel, ale jak pokračovat někde, kde vás nerespektují a nemají ve vás důvěru?“

Spies měl katastrofální poslední sezónu s Yamahou, nepodařilo se mu dostat na stupně vítězů a celkově skončil na desátém místě. Jeho týmový kolega, Jorge Lorenzo, vyhrál šampionát.

Během roku ho postihla řada technických poruch. Přiznal se, že se snažil změnit svůj styl, aby lépe využíval M1 a nakonec musel vynechat poslední dva závody, kvůli zranění.

Ben Spies si myslel, že je to jeho konec v MotoGP. Po období nejistoty ohledně své budoucnosti, podepsal smlouvu se satelitním týmem Ducati.

„Po té, co mi v Indianapolis odešel další motor, jsem myslel, že z MotoGP odejdu,“ řekl Spies.

„Začal jsem opět více sledovat Mistrovství světa Superbike. Když jsem tam v roce 2009 jezdil, byl to skvělý šampionát, navíc předchozí ředitel, Paolo Ciabatti, je můj dobrý přítel.“

Přes veškeré nabídky od BMW a Ducati, se nakonec rozhodl zůstat v MotoGP. Podepsal smlouvu s týmem Pramac Racing, který bude závodit s podporou továrny Ducati, jako jejich juniorský tým. Byla tu ještě možnost závodění v týmu Gresini Honda.

„Přemýšlel jsem hodně o svých možnostech a nakonec jsem dospěl k závěru, že jsem ještě nepředvedl všechno, co dokážu s motocyklem v MotoGP,“ dodal Spies

Optimisticky hledí do budoucnosti, která na něj čeká s Ducati a věří, že mu dá větší šanci ukázat svůj potenciál, než Yamaha.

"Yamaha je skvělý motocykl, ale má rád velkou rychlost v zatáčkách. Dokud motocykl drží, je to v pohodě, ale jakmile jde do slidu, je zle,“ říká Ben Spies.

"Honda i Ducati v tomto směru vypadají trochu "divoce "."

Doporučujeme

Články odjinud