V pátek Kornfeil zaznamenal další drobné zlepšení

V pátek Kornfeil zaznamenal další drobné zlepšení

Pomalu ale jistě pokračuje v adaptaci na nový čtyřdobý stroj český závodník týmu Redox-Ongetta-Centro Seta, kterému se dnes podařilo zlepšit výkon na brzdách a při akceleraci, což také bylo jeho plánem.

Jízda s mnohem těžším strojem vyžaduje jinou techniku jízdy a na tu ideální se Jakub Kornfeil snaží přijít s každým výjezdem na trať. V Jerezu dnes testoval až do šesti hodin odpoledne a byl také posledním jezdcem Moto3, který opustil dráhu jihošpanělského okruhu. Vysoké nasazení a odhodlání mu rozhodně nechybí.

K pátečnímu testu na jihu Evropy Jakub Kornfeil poznamenal: „Čtyřtaktu ještě úplně nerozumím a zatím mi zcela stoprocentně nesedí. Můžu ale říct, že jsme udělali kus práce, neboť časy, kterých jsem dnes dosáhl, jsou krokem vpřed, než je tomu u pilotů na standardních motocyklech Honda.“

„Odpoledne jsme přeskládali převodovku a v poslední jízdě dne jsem si tak zajel své maximum. Po změně převodů je třeba zaměřit pozornost na nastavení tlumičů, na kterých budeme pracovat zítra,“ pokračoval český jezdec.

„Do posledního dne testů jsou tedy cíle jasné, zapracovat na tlumičích a ještě si zlepšit časy. Po zítřejším dni budeme schopní sumarizovat naše plány a zaměřit se na tu či onu cestu. Doufám, že na tu jedinou správnou,“ poznamenal závěrem Jakub Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud